torsdag den 27. august 2015

E-handlen i Danmark

Tendensen er tydelig; handel online og på mobilen er stigende, og danskernes trang til E-handel vokser støt. Hvorfor bruge tid på at gå i en butik for at shoppe, når man kan gøre det hele hurtigere og billigere på nettet?

Her på Online Portalen vil vi skrive lidt om den stigende tenden, samt komme ind på hvilke forbrugersider der er værd at kende. 

 

Vi handler mere online og på mobilen

Danmark omsætter hvert år for flere milliarder kroner på bare E-handel. Nye tal fra DIBS viser, at omsætningen er steget ca. 15 % siden 2013 og rundede hele 54,4 milliarder kroner i 2014. Tallene kommer fra 15.000 webshops, og som alle er kunder hos DIBS.

Tendensen er også stigende på mobil og tablet i stedet for computeren. I følge samme rapport, så anvender mere end hver 3. forbruger en mobilenhed, når de køber varer eller tjenester digitalt. Andelen af danskere, som har handlet online med en mobil eller tablet er steget med 74 % på to år. Det er derfor vigtigt, at webshops tager imod denne tendens, og tilpasser sin webshop til mobile enheder hurtigt muligt.

Det er så nemt lige at hive mobilen frem på vej hjem i toget, eller andet, og så lige lave et hurtigt køb. Du kan endda lave et køb som er overvejet grundigt, da du ofte kan klikke dig ind og kigge på anmeldelser mm., så du er sikker på, at du gør det rigtige køb.

Fremtidens forbrugere forventes at handle mobilt på nettet, og derfor ser man netop også flere og flere webshops, som er mobilvenlige allerede. Det er i særligt grad de 55-64 årige, der er begyndt at handle mere med deres mobil, ifølge DIBS. Her er der nemlig en stigning på hele 47 %.

Ifølge rapporten holder myten også om, at kvinder bruger penge på sko, og mænd bruger penge på elektronik. Kvinder køber dobbelt så ofte sko, tøj og beauty produkter, mens størstedelen af mænd er med på at købe elektronik. Kvinder har det ofte med at handle på nettet for at spare tid, hvorimod mændene er mere prisbevidst, og vægter pris, udvalg og åbningstider højest.

Forbrugersider du bør kende til

Når det kommer til E-handel og  forbrugerråd, så er der især to sider som er værd at kende til. Disse kan du benytte dig af, hvis der skulle opstå problemer i forhold til når du handler på nettet, eller hvis du søger efter generelle forbrugerråd, tips og nyheder.

TAENK.DK: Tænk er en uafhængig medlemsorganisation, der arbejder for et Danmark, hvor alle forbrugere kan foretage et trygt valg. De arbejder for at forbedre de rettigheder og økonomiske interesser, som man nu har som forbruger. På hjemmesiden kan du melde dig ind i organisationen, og læse om gode råd når det kommer til forbrug.

EMAERKET.DK:  I kender sikkert allerede e-mærket, og for mange er det lige med tryghed, når man handler på nettet. Hvis en webshop er e-mærket, så kan du trygt handle der, da det er et synligt bevis på, at de sætter barren højt og vil det bedste for deres kunder. Udover dette, så kan du bl.a. også få gode råd til, hvordan du spotter en fupbutik, læse om kopivarer og meget mere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar