torsdag den 20. august 2015

Hjælp til valg af computer

Står du og skal til at købe computer, men er i tvivl om hvad du skal kigge efter? Det kan være meget individuelt hvilken slags computer man skal købe, da alle har forskellige behov. Nogle skal måske bruge en computer til deres studie og andre vil måske gerne have en god computer til spil.

Ligegyldigt hvilken slags computer du har behov for, så hjælper vi dig her på Onlineportalen med, at forklare hvad det er du skal være opmærksom på, når du vælger din fremtidige computerSådan vælger du en ny computer

Antal ram og GB
Ram er computerens hukommelse, og den har indflydelse på hvor mange ting du har gang i samtidig. Ram har altså betydning for hvor meget data du kan arbejde med her og nu. Selv om det er vigtigt med gode ram, så er det samtidig forholdsvis billigt at købe, og man kan derfor med fordel vælge lidt flere ram end man har brug for, for at være på den sikre side.

Der findes systemer med helt op til 64gb ram, men som almindeligt menneske kan man dårligt udnytte mere end de 16gb. Hvis din computer som udgangspunkt skal klare almindelig kontorarbejde eller skolearbejde, så vil 4gb ram være helt fint, men computere der skal bruges til spil bør ligge på omkring 8-16gb ram. 


Grafikkort
Det er super vigtigt at have et godt grafikkort, da alt hvad du ser på din skærm er en form for grafik. Der er dog forskel på om du læser en bog online eller om du spiller et spil, da det naturligvis kræver mere at spille, da det hele bevæger sig i høj fart.

Hvis du skal have gang i mange ting på én gang, og samtidig ønsker en høj opløsning, så bør du ikke spare alt for meget på dit kommende grafikkort. Hvis du gør, så vil du opleve at du inden for kort tid skal ud og invistere i et nyt. Alle grafikkort har et modelnummer, og jo højere det er, jo bedre er graffikkortet, hvilket er en god tommelfingerregel at huske.

Hvis du gerne vil vide mere om graffikkort, så find lidt forskellige modeller, og sammenlign deres specifikationer. På den måde kan du hurtigt matche de krav du ønsker opfyldt.


Skærm
Hvis du skal købe computer til studie, så skal bærbaren ikke være slæbbar, da man ofte er på farten. Den skal heller ikke være for lille, da man ofte arbejder i programmer som Word, Excel eller et program som Photoshop. En typisk bærbar til studerende vil være god i 13-15 tommer. Nogle vil mene at 17 tommer også vil være et godt valg, især hvis den skal bruges til videoredigering eller 3D-spil. Det gode ved at holde sig under de 17 tommer er, at de er meget lettere at have med på farten, og ikke nær så tunge.

Er det en skærm til din stationære computer, så er det anbefalelsesværdigt at vælge en skærm på minimum 19 tommer. Hvis der skal være fokus på at spille spil på den, så er 22-27 tommer det bedste. Det er med til at give en god oplevelse af stort set alle spil. Det afhænger dog af hvad dit budget er, så sørg for at slå det fast først.

Du skal også være opmærksom på om skærmen er mat eller glossy. Glossy skærmer reflekterer let lys fra f.eks. vinduer og lamper, men de giver et flot og kontrastfuldt billede. Matte skærme er bedre i omgivelser med meget lys, men de kan til gengæld virke mere døde i farverne.


Pris
Alt det overstående har en del at sige om, hvad prisen kommer til at være på din næste computer, og der kan være vidt forskellige bud på netop dette. En god studiebærbar kan ligge fra alt mellem 2.500-10.000 kr., så sørg for at finde ud af hvad dine behov er, og hvad computeren skal kunne som minimum. Det ville være ærgerligt at give 10.000,- for en computer, som du kun skal bruge til skoleopgaver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar