onsdag den 16. september 2015

Guide til at holde sig rask

Er du træt af hele tiden at blive syg, have ondt i hovedet eller andre irritationsmomenter? Så er du langt fra den eneste.

Mange tusinde danskere har problemer med immunforsvaret og meget af det kan skyldes livsstilen og den kost der indtages, eller manglen på samme. For hvis du ikke får nok A -og C-vitamin, kan dit immunforsvar være nemmere at nedbryde. 

Onlineportalen giver dig her en guide til at holde sig rask og minimere antallet af sygedage.

Sådan holder du dig rask

Sundhed handler om mange ting og noget så simpelt som at være i god form, kan faktisk bidrage positivt til færre sygedage. 

Vi ønsker at gøre denne guide nem for enhver, så vi har fremhævet de helt lavpraktiske og simple råd som alle kan følge uden problemer. 

1. Spis sundt og varieret

Det er afgørende du spiser sundt og varieret, så du får alle de vitaminer, mineraler og tilskud du har behov for. Det får du særligt igennem nye fødevarer og ikke via købt fast food og lignende. 

Så gør noget ud af det du spiser, det er både godt for dit helbred og for vægten!

2. Få dine grøntsager og frugt

Hvis du hader at spise grøntsager og/eller frugt, sammenholdt med at du ofte bliver syg, så har du forklaringen. De to ting indeholder store mængder A og C vitamin, som er fundamentale for vores immunforsvar. 

Så uden rigelige mængder af grøntsager og frugt, er du udsat for unødig store risici. Det er der ingen grund til, for de kan tilberedes på så mange interessante måder. 

3. Supplerende vitaminpiller?

Har du problemer med at få nok ind via kosten, er supplerende vitaminpiller og kosttilskud altid en muligheden. Men husk på at vitaminer og mineraler indtages bedst i kosten, så det er ikke den optimale måde at få dem på.   

4. Undgå træk når du sover

Det kan være fristende at sove med et halvåbent vindue, for at få frisk luft ind, men du må for alt i verden ikke sove i træk. Det kan nemt give dig en lang periode, hvor du føler dig forkølet, fordi du får træk hver nat. 

Så hvis du kan lide at have vinduet åbent, bør du overveje om det kan være en årsag til en længerevarende småforkølelse.

5. Husk hygiejnen

Det sidste punkt er et af de vigtigste. For en normal smittekilde er gennem offentlige steder, eller når du er i nærheden af andre, der er syge. 

Her er det meget vigtigt du husker at holde afstand og vaske hænder, specielt når du skal til at spise. Hvis du først har været i kontakt og spiser, uden at have vasket hænder, er risikoen for at blive smittet langt større. 

Det er klart, at alt sammen afhænger af sygdomstype osv., men du gør altid klogt i at holde afstand og opretholde et højt hygiejneniveau. Det er værd at huske, sygdom jo altid bunder i bakterier og vira. 

Har du lyst til at læse flere gode tips? Informationsbasen har andre råd, der ligeledes kan være værd at følge. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar