fredag den 25. september 2015

Top 10 film i 2015

2015 har indtil videre været et år med rigtig mange gode film, og her på Online Portalen giver vi dig en oversigt over, hvilke film du bare må se - hvis du altså ikke allerede har set dem i forvejen!

De 10 film du bare må se


1. Furious 7 
Furious 7 fortsætter hvor den sidste film sluttede. Dominic Toretto og hans team troede, at de kunne forlade deres kriminelle liv for evigt, men fortiden indhenter. Terroristen Owen Shaw's bror er ude efter hævn, og på samme tid konkurrer en regeringsrepræsentant og en somalisk terrorist om et teknologisk våben, også kendt som God's Eye, som kan ændre magtbalancen i hele verden. Som altid i Fast and the Furious filmene, så er der letpåklædte kvinder, fede locations, lynhurtige biler og selvfølgelig det velkendte skuespillerhold.


2. The Maze Runner: The Scorch Trials
Som en direkte fortsætter til 1'eren, så vågner Thomas og alle de andre overlevende op til en helt ny hverdag. De befinder sig nu alle i en lukket bygning, hvor de både får mad og tøj. Det viser sig også at der bor andre unge, som netop også har overlevet lignende labyrinter og som alle ser frem til en lys fremtid. Men det går hurtigt op for Thomas, at alt ikke er som det skal være, og at deres nye "værter" har nogle onde bagtanker.


3. The Duke of Burgundy
Filmen finder sted i en midteuropæisk og mystisk verden, hvor alle kvinder har adelskostumer på, og er ivrige efter at samle insekter. Her møder man møl-eksperten Cynthia, som har et meget avanceret og erotisk forhold til Evelyn. Da Evelyn får øjnene op for nogle af byens andre kvinder, så udfordres Cynthias position, og det psykologiske magtspil starter.

4. Ex Machina
Denne film omhandler en 24-årig programmør, som hedder Caleb, og som arbejder for verdens største internetfirma. En dag vinder han tilfældigvis en konkurrence, som er en uges ferie i bjergene hos firmaets direktør, som er meget menneskesky. Caleb opdager dog ved ankomsten, at han er en del af et mærkeligt men fascinerende eksperiment, og at han skal kommunikere med verdens allerførste kunstige intelligens - som er i kroppen på en yderst smuk robotkvinde.

5. White God
Da hendes ondskabsfulde smar smider Lils kære hund, Hagen, for porten, begynder Lil for alvor at sætte spørgsmåltegn ved de voksnes autoriteter. Hun starter derfor sin egen eftersøgning for at finde Hagen, alt imens Hagen selv får nye hundevenner, og fortæller om verdens uretfærdigheder. Hagen samler senere hen en mindre hær af hunde, som vender sig mod byens indbyggere. Filmen byder på en elegant metafor for magt, hvor hierarkier væltes og de svage bliver til de stærke.

6. Everest
Rob Hall har stor succes med sit firma Adventure Consultants, som hjælper bjergbestigere med at bestige Mount Everest. Det hele foregår i 1996, og man følger både erfarne og uerfarne deltagere, som alle prøver at opnå deres livs største bedrift. Gruppen finder dog senere ud af, at de ikke er de eneste som er på vej mod toppen. Vejret byder ind og gør det vanskeligt for bjergbestigere og filmen er baseret på virkelig hendelser i maj 1996, hvor flere mennesker mistede livet på bjerget.

Læs også: Kommende sportsbegivenheder i 2015 og 2016

7. The Martian
Midt i en mission til Mars dør austronauten Mark Watney, efter en voldsom storm og efterlader derfor hans team tilbage. Men det viser sig senere hen at Watney ikke er død, og han er dermed strandet alene på en ondsindet planet. Med kun få forsyninger til at holde sig i live skal han finde en måde at signalere tilbage til Jorden, at han ikke er død.

8. The Visit
Filmen handler om en enlig mor, som sender sine to børn hen til deres bedsteforlkdre, som er på en gård i Pennsylvania. Børnene finder dog hurtigt ud af, at bedsteforældrene ikke har helt rent mel i posen, og gemmer på en hemmelighed.

9. Knock Knock
Her kommer et nyt bud på en filmen i home-invasion-genren. Her møder man en ægtemand med et perfekt liv, som en aften alene hjemme bliver forført af to kvinder som banker på hans dør. Det er en psykologisk gyser, og er baseret på Death Game, som er fra 1977.

10. Insergent
Filmen er en fortsættelse på Divergent, historien om Tris Prior, som kæmper for at finde sin plads i et post-apokalyptisk samfund. Der er en krig mellem forskellige segmenter i samfundet, og Tris må kæmpe mod en magtfuld alliance, der truer med at splitte hele samfundet ad.

Hvis du vil se hvilke komediefilm der hittede i 2014, så har vi lavet et indlæg om Top 10 komediefilm i 2014.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar