torsdag den 8. oktober 2015

Apple firmaets udvikling

For blot nogle uger siden offentliggjorde Apple selskabets hidtil bedste kvartalsregnskab, og dette dokumentede også, at de er et af de mest lukrative selskaber der nogensinde har eksisteret i verdenshistorien.

De stormer fremad på mange forskellige områder, og var bl.a. de første der lanceret en smartphone. Her kan du læse lidt om deres historie, og hvordan de startede ud.


Fra skuffelse til mastodont

Apple har ikke altid haft succes fra start. Det startede ud med en prototype på den første Apple-computer tilbage i midten af 1970’erne, som blev lavet af Steve Paul Jobs og Steve Wozniak.

Noget tid efter blev Apple 1 lanceret, som var en tidlig computer, men som ikke havde den største succes, da der blev kun solgt omkring 200 eksemplarer på 10 måneder.

I april 1977 blev Apple II introduceret og den var en bragende succes på markedet for personlige computere. Indledningsvis solgte den meget pænt, men det var først da et par studerende fra Harvard programmerede verdens første elektroniske regneark VisiCalls, at salget tog fart.

Her investerede mange virksomheder i Apple, og salget steg fra 770.000 dollars i 1977 til 49 millioner dollars i 1979.

Du kan læse meget mere om deres udvikling på Faktalink.dk.

En svimlende markedsværdi

Apple har stor succes og skovler penge ind på deres konto, og fremtiden ser meget lys ud for dem, da de som det første firma nogensinde rammer en værdi på 700 milliarder dollars. Denne værdi svarer til 4,6 billioner kroner, som er cirka det dobbelt af Microsoft og Google.

Apple overhalede allerede Microsoft tilbage i 2010, hvor de rundede en markedsværdi på 222 milliarder dollars. Hvis man ser tilbage for bare 10 år siden, hvor de indledte lanceringen af iPod, så er deres værdi efterfølgende steget drastisk.

I 2007 kom iPhone og senere hen iPad’en, og alle tre produkter har defineret nogle af de største og nyeste produktkategorier, som en masse konkurrenter senere har prøvet at begive sig ud i også.

For et nærmere indblik i de førende danske forhandlere og deres mest solgte produkter, kan du besøge Appleguiden.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar