tirsdag den 13. oktober 2015

Køb af udstyr til jagt

Når du skal på jagt, så handler det først og fremmest om at sikkerheden er i orden. Det har vi skrevet et lille afsnit om, hvor du kan læse om gode råd, når det kommer til en sikker jagt. Derudover handler det om at have det rigtige udstyr, så man får den bedst mulige jagt.

Enhver jæger ved f.eks. at man ikke kan tage på bukkejagt uden en kikkert. Det kan du læse mere om i denne artikel.

Sikkerhed frem for alt

Hvert år sker der jagtulykker rundt omkring i landet, og det er derfor vigtigt at have fokus på sikkerhed når det kommer til jagt. Mange jægere er tætte på hinanden, udstyret med et våben i hånden, og det kan udvikle sig til farlige situationer for de deltagende.

Det kan derfor være en god idé at opstille nogle klare retningslinjer for sikkerheden, inden man påbegynder jagten. Det skal gøres klart hvad der må skydes og hvordan skuddene skal afvikles, så de er sikkerhedsmæssigt forsvarlige.

En ting man f.eks. kan sætte som retningslinje er, at der ikke må skydes til flyvende vildt under en vinkel på 45 grader. Et andet godt råd er at bære noget i rødt, så man nemt kan se hinanden, hvad enten det er et halstørklæde eller et bånd i sin hat.

Orienter dig altid og tag patronerne ud når du er sammen med de andre, også selvom geværet er knækket. Når du står på din post kan det også være en god idé at pege dit gevær opad og ikke ned.

Godt udstyr giver dig en bedre jagt

Med det helt rigtige udstyr er du sikret en god jagt. Her mener jeg selvfølgelig en kikkert, så du bedre kan se dyrene på lang afstand og eventuel en stol hvis du skal sidde lang tid på en post og vente. Det er også vigtigt altid at have nok ammunition med, da du aldrig må løbe tør undervejs.

Camouflagetøj eller diskret påklædning er også vigtigt, da du jo ikke ønsker at skille dig ud i skoven, og dermed miste chancen for at skyde en flot buk. Tjek eventuelt online for hvilket udstyr du har brug for til din jagt.

Dette kan du f.eks. gøre på http://jagtogvildt.dk eller http://sie-hunting.com. God fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar