onsdag den 4. november 2015

Brug for penge som 20 årig?

Der er to tidspunkter i livet, hvor de fleste er en smule udfordret rent økonomisk. Den første indtræffer, når vi flytter hjemmefra, den anden, når vi går på pension.

Forskellen er, at du, når du trækker dig tilbage fra et langt arbejdsliv, forhåbentlig har sparet lidt penge sammen. Den mulighed har du sjældent haft, når du står som 20-årig studerende og har levet af havregrød i en uge.

Studerende er udfordret på økonomien

Livet som studerende er fedt på mange områder. Men økonomisk kan det være hårdt at klare sig igennem måned efter måned med en høj husleje og et spinkelt SU-budget. Derfor kan det være et af de mere fornuftige tidspunkter at tage et lån, så du ikke skal spinke og spare for meget og ikke kan nyde ungdommens bedste år.

1. Overvej at låne af familien

Det sure ved at skulle låne penge er renterne og gebyrerne. Men dem kan du rent faktisk slippe for, hvis du står i den heldige situation, at din familie har nok penge til at låne dig lidt, indtil du kommer ud på arbejdsmarkedet og kan betale dem tilbage.

Så hvis du har en rig onkel, et par velstillede forældre, eller en anden slægtning, der godt kan undvære lidt penge til at finansiere din studietid, handler det bare om at få spurgt, om du kan låne lidt penge, indtil du får økonomien på ret køl.

2. SU-lånet er et godt tilskud

Hvis du ikke skulle være så heldig, at din familie ligger inde med penge nok til at finansiere deres eget forbrug og dit, må du ty til andre løsninger. Her er SU-lånet en af de bedre løsninger. Det er kun en mulighed, hvis du modtager SU.

I perioder, hvor du ikke modtager SU, vil du altså heller ikke kunne få udbetalt et SU-lån. Ved opbrugt kvote, har du mulighed for at få et større bidrag. Mens du læser denne artikel, vil renterne på dit SU-lån kun være fire procent, hvilket er ret lavt. Det er derfor bestemt ikke en dårlig måde at få finansieret din studietid. Se meget mere på www.SU.dk.

3. Du kan altid låne online

Den sidste mulighed, du har, er at låne penge online. Og heldigvis tilbyder op til flere lånefirmaer finansiering til 20 årige. Der er mulighed for at søge mellem 500 og 350.000 kroner.

Få overblik over hvor du kan låne penge som 18, 19, 20 årig lige her.

Det er dog en god idé aldrig at låne flere penge end højst nødvendigt, da udgifterne også vil stige efter, hvor mange penge du låner, og hvor lang tid du bruger på at betale dem tilbage.

1 kommentar:


  1. "Jeg hadde ikke råd til huset mitt, men jeg ville egentlig ikke selge. Jeg ønsket å holde familien min hjemme, og med støtte fra ATL og Agent kunne jeg beholde hjemmet mitt og klarte å sikre min kone og mitt liv. " ekte valg atlasloanfirm@outlook .com

    SvarSlet