onsdag den 25. november 2015

Guide til et godt indeklima

Du har sikkert hørt det før, og det er noget om det: det er vigtigt at have et godt indeklima. Et dårligt indeklima kan være medvirkende til utilpashed i kroppen, irritation af slimhinder og hovedpine, og dette er der ingen der ønsker.

Man er selv ansvarlig for hvor godt et indeklima man har i sin bolig, og hvis du ønsket et godt et af slagsen, så kan du læse med her.

5 ting du bør gøre

1. Luft ud hver dag. Man anbefaler at der skal luftes ud mindst 10 minutter om dagen, og dette kan med fordel deles op i 2 x 10 minutter om dagen. Du kan eventuelt åbne vinduer om morgenen efter du er stået op, både i stue og soveværelse, da det fjerner den fugt man har udskilt i løbet af natten. Dette gælder også hvis du har lavet mad eller har været i bad.

2. Gør rent jævnligt. Det er også vigtigt at huske at gøre rent mindst en gang om ugen, da støv ellers kan samle sig i krogene og efter noget tid kan påvirke indeklimaet negativt. Sørg for at støvesuge godt omkring i alle hjørner af boligen, og under større møbler.

3. Vindtætte vinduer og døre. Når det kommer til at have et godt klima indenfor, så spiller vinduer og døre en stor rolle. Begge sikrer en optimal ventilation samt varme og lys, og derfor er det vigtigt at disse er vindtætte. En anden bonus er, at du kan spare penge på varmeregningen, hvis du sørger for at både vinduer og døre er vindtætte. 

4. Luftrenser eller affugter. Hvis du har begrænsede mulighed ved overstående, så er det måske en god idé at få installeret en luftrenser eller en affugter. Det anbefales af bygningsreglementet, at man udskifter luft i boligen hver 2. time, og her kan begge dele være en god investering. Luftrensere kan installeres således, at de passer til den bolig man bor i, og dermed også de behov som familien måtte have. Du kan læse hvordan affugteren virker her.

5. Sæt varme på. Når du opvarmer din bolig i de kolde måneder kan det hjælpe med at skabe et godt og behageligt indeklima. Dette er med til at nedsætte risikoen for eventuelle fugtskader der måtte opstå i boligen, og temperaturen bør ligge omkring 20 grader.

Læs flere tips til et bedre indeklima på denne side.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar