tirsdag den 17. november 2015

Guide til indretning af stuen

Det kan være svært at finde ud af hvordan man skal indrette sin stue, da det kan gøres på rigtig mange måneder, og alle har forskellige stil de gerne vil have implementeret i rummet.

Hvordan skal møblerne f.eks placeres, og hvilke farver passer bedst ind i stuen? Her kan du få nogle generelle tips som kan være gældende, når du skal indrette din stue.

Sådan indretter du din stue

Der er mange måder at indrette sit hjem på og hvad der er bedst for dig, afhænger af dine behov og personlige præferencer. Onlineportalen vil derfor kun se på 4 af de overvejelser og ting du bør have i baghovedet, inden du går i gang. 

Alt sammen så du i sidste ende får det bedste resultat, som du bliver glad for.

1. Hvordan skal den bruges? 

Som det allerførste er det vigtigt at finde ud af, hvordan stuen primært skal bruges? Skal det være der man altid sidder om aftenen?

Det kan også være en god idé at overveje hvad du gerne vil kigge på, når du f.eks. sidder i din yndlings stol eller sofaen. Her kan være godt at man kan kigge ud af vinduet, da det giver en dejlig og rolig atmosfære.

At klarlægge dine behov og ønsker er ofte den bedste start, når du skal i gang med indretningen.

2. Vægfarve? 

Du skal tænke dig godt om inden du vælger en vægfarve til stuen. Her skal du passe på med at vælge meget iøjnefaldende og skrigende farver, da det kan skabe uro og få små rum til at se endnu mindre ud. I stedet for at vælge en meget markant blå, kan du f.eks. kaste dig ud i en mere rolig pastelblå.

Derudover kan det være en fordel at vælge farver, som passer godt til hinanden. I sofaen kan man vælge pudder i mange blå nuancer i stedet for bare én farve blå. Konstrastfarver er der også gode i stuen, så hvis du vælger en hvid væg, så kan du sagtens skrue op for farverne andre steder.

Læs også: Valg af bordplade materiale

3. Tænk praktisk

Når du placerer dine møbler i stuen, så sørg for der er nogle gangveje. Lad vær med at placere en sofa foran en døråbning, da det kan få rummet til at virke meget klemt sammen. Sørg for at skabe plads i stuen, så rummet virker luftigt og indbydende.

4. Opbevaring

Et godt tip til opbevaring er, at lade skabe og anden opbevaring danne lange baner, så det skaber mental plads. Det afhænger selvfølgelig af hvor meget opbevaring du har behov for. Derudover skal du ikke værebange for at benytte nogle store reoler til opbevaring også. Hvis reolen er åben, så skal du sørge for at der er på den ser ordentligt ud.

Relateret på Onlineportalen: Køb af skabe online

Ingen kommentarer:

Send en kommentar