torsdag den 26. november 2015

Sådan indretter du dit værelse

Vores værelse er der hvor vi tilbringer rigtig meget tid, og hvor vi sover hver nat. Derfor skal det være indrettet sådan, at det er et rart sted og være, og gerne også et hyggeligt sted.

Mange bruger nemlig sit værelse til mere end at sove, da man ofte har et mindre skrivebordsområde, med en computer eller lignende.

Går du og overvejer at lave en mindre eller større makeover af dit værelse? Her kan du få nogle tips til hvordan det kan gøres.7 gode indretningstips

1. Belysning. Hvis du ønsker et hyggeligt værelse, så er belysning en vigtigt del. Her kan du med fordel fordele nogle lamper rundt omkring i rummet, både gulv- og bordlamper, og gerne med elpærer med varmt lys. Dette bringer hygge ind på værelset i stedet for en loftlampe.

2. Farverne. Et fintindrettet værelse er ofte kordineret i farver, således at der er en rød tråd i indretningen. Nogle er vild med det minimalistiske look med grå, hvid og sort, hvorimod andre godt kan lide at have lidt mere farve. Her er det vigtigt at finde en farve man synes om, og lade den fremkomme i de nipsting man har, samt evt. sengelagen, puder mm. Hvis du er modig kan du også male hele værelset eller bare én enkelt væg, for at skabe lidt farvespil.

3. Sengen. Et flot sengetæppe kan gøre meget for et værelse, og det samme med et par fine pyntepuder. Find et sengetæppe du kan lide, og som du føler vil passe ind i den stil du ønsker skal komme til udtryk i værelset, og dertil nogle fine puder. Det kan også være fint med en sengekappe!

4. Opbevaring af tøj. Alle har som regel et tøjskab på værelset, men hvis du ønsker et mere personligt look, så kan du købe et par tøjstativer, og have det tøj på som du synes om eller som du ofte bruger. Dette kan skiftes ud alt efter sæson eller farvevalg, og giver et lækkert touch til et minimalistisk værelse. Det kan også være du har for meget tøj, og her kan du (alt efter om der er plads) vælge at købe nogle bedrollers, som du kan opbevare under din seng.

5. Hylder. Hylder er gode at have på et værelse, da man har mulighed for at stille enten stearinlys, bøger, sko, makeup, ja hvad man nu ønsker på dem. De er gode til opbevaring og kan passe gode ind i stort set alle soveværelser. Hvis du går meget op i detaljer, så kan du med fordel vælge nogle fine hyldeknægte i fx en romantisk stil, hvis det er det man gårefter.

6. Skrivebord. Det kan ofte være optimalt at have et lille arbejdsareal på sit værelse, alt efter størrelse. Hvis det er meget småt kan man vælge, at lave en arbejdsplads i stuen eller hvor det nu passer ind, men hvis du har plads til det, kan det være optimalt. Her har man mulighed for at sidde og arbejde, eller fx lægge sin makeup om morgenen. Stil eventuelt nogle planter fremme på bordet, for at få noget grønt ind på værelset.

Læs også: Onlineportalens guide til indretning af din stue

7. Gardiner. Gardiner kan gøre meget for et værelse, og her skal du vælge nogle som passer godt ind i den stil du ønsker på værelset. Det kan fx være nogle hvide blondegardiner, hvis du ønsker en romantisk stil eller helt hvide eller lysegrå standardgardiner, hvis du går efter den minimalistiske stil.

Er du i tvivl om hvor du skal købe alle disse ting, så du kan komme i gang med din makeover?
I denne guide kan du læse om hvilke udbydere der tilbyder dig lave priser på diverse ting til indretningen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar