mandag den 28. marts 2016

Festtøj i 80'erne

Festtøj i 80'erne
Ser man tilbage over de seneste årtier, har moden skiftet markant. I dag går er det moderne med afdæmpede farver, de fleste går ofte i sort tøj, der ikke skiller sig særlig meget ud.

I 80’erne var det en helt anden sag. Hvor unge, der tager til fest i dag, ofte iklæder sig sort og nogle gange afslappet tøj, var der dengang knald på farverne, krøllerne og makeuppen!

Hvad gik man med dengang?

Selvom vi går meget anderledes klædt end i 80’erne, er der mange tendenser, der er kommet igen. Dengang var det moderne med stramme, højtaljede bukser, gerne i denim, hvilket er noget, rigtig mange unge, især piger, går i i dag.

Converse skoene var et par af de sko, flest unge gik med i 80’erne, og de har mere end de fleste andre brands, formået at blive ved med at være moderne. I dag går rigtig mange med de traditionelle sko, som også kan findes i mange nye variationer.

På samme måde var Ray Ban solbrillerne også hippe at gå med, ligesom de er i dag. Til gengæld er der mange tendenser fra 80’erne, som ville være meget umoderne og atypisk at gå i i dag. Nogle eksempler er de farvestrålende og mønstrede leggins, benvarmere og skulderpuder.

Generelt var det moderne at gå i tøj i mange forskellige farver, hvilket ikke er in i dag. Pigerne gik med meget mere markant makeup, end de gør i dag, og det var på mode at have permanente krøller. Det var atypisk at have glat hår end kunstige krøller den gang, hvilket ikke længere er tilfældet.

Relateret på Onlineportalen: Herre festtøj til julefrokost

Et sjovt historisk tilbageblik

Gennem 80’erne ændrede tøjmoden sig også, selvom vi ser tilbage på stilarten som en samlet stil i dag. Et eksempel er nederdelene, der gik fra at være store og puffede til at være stramme og korte. Grunden til, at vi ser moden som en mere ensartet stil gennem hele årtiet, er fordi den er så anderledes fra i dag.

Mange kan se tilbage på det festtøj de gik i tilbage i deres ungdom i 80’erne som et sjovt tilbageblik, og selvom mange dengang følte, de var både hippe og smarte, er det nok de færreste, der vil gå i deres gamle leggins, tylskørter og blå øjenskygge i dag!

Rigtig meget af tøjet fra dengang er blevet nytænkt i dag. Eksempelvis er denim-i-denim looket direkte umoderne i dag, men cowboyjakker har alligevel fået et comeback – dog uden de brede skulderpuder.

Du kan læse meget mere om trends, festtøj og påklædning på Festtøjet.dk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar